Tarieven en vergoedingen fysiotherapie 2024

Tarieven fysiotherapie per 1 januari 2024

Indien fysiotherapie niet in je basisverzekering zit en je niet aanvullend verzekerd bent, zijn de tarieven voor fysiotherapie in 2024 als volgt:

 • Intake zonder verwijzing                            € 62,00
 • Intake met verwijzing                                  € 51,50
 • Fysiotherapie behandeling                         € 44,50
 • Psychosomatische fysiotherapie               € 56,50
 • Psychosomatische oefentherapie              € 56,50
 • Oefentherapie/Mensendieck                      € 44,50
 • Manuele therapie                                         € 56,50
 • Behandeling aan huis                                  € 62,00

Bij je eerste afspraak plannen wij een intake en aansluitend behandeltijd; totaal 1 uur.

 • Dit doen wij, omdat we dan de tijd hebben om jouw klacht(en) zorgvuldig te analyseren en om te komen tot een goed behandelplan.
 • Dit uur wordt vaak volledig gebruikt voor het intakegesprek, als er tijd over is wordt de behandeling gestart en geeft de fysiotherapeut adviezen.
 • De verzekeraar rekent twee behandelingen voor deze manier van werken, dit is in het belang van jouw herstel.

Annuleren of afspraak verplaatsen?
Indien je een gemaakte afspraak niet nakomt of korter dan 24 uur van te voren afmeld, dan brengen wij 75% van het tarief bij jou in rekening. Dit tarief betaal je na je afspraak bij de balie. Je kunt een afspraak annuleren via 058 2800 777 (incl. antwoordapparaat met mogelijkheid tot het inspreken van een bericht) of via het contactformulier op deze website. Vermeld duidelijk je naam en telefoonnummer en om welke afspraak het gaat.

Vergoeding 2024

Vergoeding 2024
Als je voldoende aanvullend verzekerd bent, vergoedt de zorgverzekeraar meestal de kosten voor fysiotherapie. Dit staat vermeld in de voorwaarden van je aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar.

Voor 2024 hebben wij wederom besloten geen contract af te sluiten met CZ (daaronder valt: Ohra, Nationale Nederlanden, CZ), Zorg en Zekerheid en Eno (Salland, ZorgDirect). De reden hiervoor is dat wij onder de door hen gestelde voorwaarden niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die wij willen leveren.

Indien je in 2024 voor één van deze zorgverzekeringen kiest, betekent dit voor jou dat wij de kosten voor een behandeling niet meer rechtstreeks bij je zorgverzekeraar kunnen indienen. Je betaalt de behandeling daarom direct bij de receptie bij TIGRA Leeuwarden. Deze nota kun je daarna zelf bij je zorgverzekering indienen. Afhankelijk van de door jou gekozen aanvullende verzekering krijg je de kosten (gedeeltelijk) vergoed.

Met alle andere niet genoemde zorgverzekeraars heeft TIGRA Leeuwarden in 2024 wel een contract afgesloten.

Een overzicht van de zorgverzekeraars waar TIGRA Leeuwarden WEL of GEEN contract mee heeft in 2024.

Verantwoordelijkheid betalingen

Je bent zelf verantwoordelijk om op de hoogte te zijn van je (aanvullende) verzekeringsvorm en verzekeringsvoorwaarden. Dit geldt ook voor de betaling van je fysiotherapie behandelingen, ongeacht of de fysiotherapie behandeling vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Direct afspraak maken?
Afspraak maken
Afspraak annuleren?
Contact