Energy Control Methode

Effectieve Therapie bij Chronische Vermoeidheid, Burn out en Stress

Bij TIGRA Leeuwarden is het mogelijk om te trainen volgens de Energy Control methode.

Veel patiënten en sporters met vermoeidheidsklachten hebben een belangrijk aspect gemeen: in 90 % van de gevallen is er sprake van een te hoge ventilatie (ademhaling) in rust. Met o.a. uitputting en allerlei diverse klachten tot gevolg. De verhoogde ademhaling komt het snelst in balans wanneer je leert rusten door een efficiëntere manier van ademhalen en je daarbij regelmatig gaat inspannen op een niveau dat bij jou past. Dat is precies waar het bij de Energy Control methode om draait. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op.

Hoe werkt de energy control methode?

Na een rustmeting en inspanningstest wordt een persoonlijk schema opgesteld en kun je met de app en een hartslagmeter aan de slag. Je voortgang wordt door de app continu in de gaten gehouden. Door gebruik te maken van eHealth technologie kan je als deelnemer in je eigen omgeving oefenen en trainen. Energy Control Therapie wordt onder andere ingezet bij mensen met chronische vermoeidheid, hyperventilatie, burn-out, stress, diabetes II, herstel na kanker, fibromyalgie en overtrainde sporters. Of gewoon als je fitter wilt worden.

Leren rusten door een betere ademhaling

Ademhaling heeft veel invloed op de verbranding. Hyperventilatie geeft een stress prikkel en stimuleert zodoende de verbranding van suikers, een lage ventilatie stimuleert daarentegen de verbranding van vetten. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler, voel je je meer ontspannen en krijg je meer energie. Door met de app te werken krijg je direct feedback en leer je rustiger te ademen.

Meer energie door 50/50 training

Daarnaast ga je tijdens deze behandeling aan de slag met je conditie door middel van matig intensieve inspanning. Sporten waarbij je 50% vetten en 50% suikers verbrandt. Uit onderzoek blijkt dat bij deze intensiteit er direct een positieve verandering plaats vindt in je lichaam en je energiehuishouding op termijn verbeterd.

 

Wil je inzicht in je eigen herstelvermogen?

Het unieke van Energy Control is dat je elke dag inzicht kunt hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van het meetsysteem bij TIGRA Leeuwarden. Blijkt dat je bij de ademoefening niet voldoende kunt rusten dan kun je je training aanpassen op de voor jou meest optimale intensiteit voor die dag.

Vergoeding en aanmelding

Energy Control Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het valt onder fysio/oefentherapie. De psychosomatisch oefentherapeuten bij TIGRA Leeuwarden ondersteunen je graag met deze methode.
Het is mogelijk het programma 6 -12 weken te volgen, maar ook losse delen worden geïntegreerd binnen de psychosomatische oefentherapie. Wanneer coaching op afstand gecombineerd wordt met mailcontact, dan wordt er een eigen bijdrage gevraagd.

Wil je meer weten over de Energy Control Methode?
Contact opnemen