Reducept | Virtual Reality bij chronische pijn

Wat is Reducept?

TIGRA Leeuwarden was in 2018 één van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland, die succesvol was met de VR (virtual reality) Methode: Reducept. Maar wat is de Reducept Methode?

  • Reducept geeft inzicht in je pijn en het leert je hersenen anders om te gaan met pijn.
  • Deze zeer gebruiksvriendelijke methode wordt via een draagbare en draadloze Virtual Reality (VR) headset uitgevoerd.
  • We leren je hoe je de Reducept Methode via een app op je mobiel kunt gebruiken, zodat je ook thuis kunt trainen.
  • Iedereen kan de Reducept Methode uitvoeren.

Hoe werkt de Reducept Methode?

Reducept combineert een aantal psychologische behandelelementen. Door de verschillende facetten in visualiseren, ontspannen, afleiden en het ervaren van o.a. meer controle leer je de werking van het zenuwstelsel kennen. Met de opgedane kennis over je denkpatronen, je gevoelens en gedrag kun je je eigen gedachten, gevoelens en gedrag aanpassen, zodanig, zodat de chronische pijn vermindert. Een prachtig proces, waar we al jaren veel goede resultaten mee behalen.

De fysiotherapeut leert je op een eenvoudige manier hoe je de ervaringen met de Reducept methode kunt toepassen in je eigen leven. Je kwaliteit van leven gaat stapsgewijs positief veranderen door de afname van pijn.

Vergoeding Reducept

Doordat Reducept een onderdeel is van onze fysiotherapiebehandeling kan de vergoeding van Reducept vanuit je aanvullende zorgverzekering worden geregeld. Soms kan de vergoeding ook via je werkgever plaatsvinden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor Reducept bij TIGRA Leeuwarden.

Wanneer noem je pijn chronisch?

Als je langer dan 3 maanden pijnklachten ervaart noem je dit chronische pijn. Je lichaam reageert met pijn als natuurlijke beschermer van je lichaam op mogelijk gevaar. Als de pijn chronisch wordt, dan heeft de pijn vaak geen direct verband meer met de oorspronkelijke oorzaak. Maar je hersenen laten je de pijn nog steeds voelen. De mate van de pijn hangt af van wat jij doet en voelt, je hersenen krijgen hierdoor steeds meer informatie over je pijnbeleving. Iedereen ervaart dit proces anders, dit komt doordat de situaties waaruit de pijn ontstaat ook heel verschillend zijn. En juist daarom is het voor jouw verbeterproces belangrijk om te weten hoe jij reageert en omgaat met de chronische pijn. Deze methode levert maatwerk en biedt jouw beter inzicht hoe je de pijn kunt beïnvloeden.

Voorbeeld van Reducept Methode

Ben je nieuwsgierig hoe de Reducept Methode er uit ziet door een VR bril? Bekijk de video hieronder. Of kopieer deze url https://youtu.be/lP_K7t8YOgA en plak deze in je internet browser. Wil je weten wat de Reducept methode voor jou kan betekenen? Maak een afspraak met een fysiotherapeut bij TIGRA Leeuwarden.

Contact met TIGRA Leeuwarden?
Contact opnemen
Plan een intake voor de Reducept Methode