Etalagebenen

Wat is Claudicatio Intermittens / etalagebenen?

Claudicatio Intermittens (etalagebenen) is een vorm van perifeer arterieel vaatlijden. De slagaders in je been voeren bij Claudicatio Intermittens te weinig zuurstof aan voor de spieren die je gebruikt tijdens het lopen. Het zuurstoftekort zorgt voor de pijn in de benen bij inspanning.

De behandeling van Claudicatio Intermittens / etalagebenen: gesuperviseerde looptraining

De behandeling van Claudicatio Intermittens vindt bij TIGRA Leeuwarden plaats in de vorm van (gesuperviseerde) looptherapie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Looptraining de meest effectieve behandeling is. Samen met jou streven wij naar optimale (zelf) regulatie van je klachten en alle factoren die daarop van invloed zijn.

Wat zijn de risicofactoren bij Claudicatio Intermittens / etalagebenen

Vergoeding etalagebenen

37 behandelingen per jaar gesuperviseerde looptherapie (GLT) worden bij een ChronischZorgNet therapeut uit de basisverzekering vergoed voor patiënten met Claudicatio Intermittens (etalagebenen). Een verwijzing van de huisarts of specialist heb je dan wel nodig. De kosten gaan ten koste van het eigen risico.

Aangesloten bij ChronischZorgNet

TIGRA Leeuwarden is aangesloten bij ChronischZorgNet, een zorgnetwerk rondom de behandeling van Claudicatio Intermittens. Binnen dit netwerk werken fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen samen met het doel: transparante en hoogwaardige zorg bieden voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.

Heb je last van etalagebenen?
Afspraak maken