Aanhoudende pijn

Wat is aanhoudende pijn?
Als pijn langer dan 3 maanden aanwezig is, noemen we dit aanhoudende pijn. Deze pijnklachten kunnen op 1 of meerdere locaties aanwezig zijn, of op wisselende plekken in je lichaam. Vaak is er niet een duidelijke oorzaak (meer) te vinden. Bij aanhoudende pijnklachten zijn er vaak verschillende factoren aanwezig die de pijnklachten opwekken of in stand houden. Deze factoren zijn bij iedereen anders.

Symptomen aanhoudende pijn

  • Pijn op 1 of meerdere locaties in het lichaam of wisselende locaties
  • Langer dan 3 maanden aanwezig
  • Er ontstaan beperkingen in activiteit in het dagelijks leven, werk, huishouden en gezin, sociaal leven, et cetera.
  • Er kunnen andere klachten ontstaan zoals vermoeidheid, mentale problemen, darmklachten, sensorische problemen, et cetera.

Behandeling van aanhoudende pijn
De behandeling van aanhoudende pijn vergt een specialistische aanpak. Behandeling richt zich niet alleen op het wegnemen van de (oorzaak van de) pijn, maar vooral op het leren omgaan met de pijnklachten en de gevolgen hiervan.

Wat is aanhoudende pijn?

Als pijn langer dan 3 maanden aanwezig is, heet dit aanhoudende pijn. Deze pijnklachten kunnen op 1 of meerdere locaties of op wisselende plekken in je lichaam. Vaak is er geen duidelijke oorzaak (meer) te vinden. Bij aanhoudende pijn zijn meestal verschillende factoren aanwezig die de pijnklachten opwekken of in stand houden. Deze factoren zijn bij iedereen anders. Het gaat niet alleen om het wegnemen van de (oorzaak van de) pijn, maar vooral op het leren omgaan met de pijn en de gevolgen hiervan.
Wil je jouw aanhoudende klacht(en) effectief aanpakken?
Contact opnemen