VR mindset training

Hoe kan ik stressvrij worden? Dat is een vraag die we vaak horen. Het antwoord is heel simpel: dat kan niet. Het op de juiste manier inzetten van stress kan wel!

Welkom in de wereld waar je hersenen geactiveerd, gekneed en getraind worden door moderne technologie. Met een Virtual Reality game wordt door middel van coaching de stressmindset getraind. De werknemer leert de werking van het eigen stresssysteem heel precies kennen en deze positief te gebruiken.

In vier sessies van 60 minuten leer je je eigen stresssysteem kennen en wordt je stressmindset getraind. Je leert om stress positief te gebruiken. Het herkennen van stress is een belangrijk onderdeel van stressmanagement, want zelfs positieve stress kan veranderen in stress die je gezondheid aantast. Tijdens de sessies worden situaties uit het dagelijks leven toegepast.

Werking

Met de game ga je op avontuur naar een exotisch eiland, waar je in verschillende levels uitdagende opdrachten moet uitvoeren. Zo moet je bijvoorbeeld glazen stressballen verplaatsen. Dit lukt alleen als je het juiste stressniveau hebt bereikt. Anders valt de bal uit je handen. In een ander level moet je boze wespen kalmeren door jezelf te ontspannen. Zo voorkom je dat ze je steken en je een leven verliest. In de moeilijkste levels moet je lianen beklimmen en op deze manier een ravijn oversteken. Maar pas op! Als je niet het juiste stressniveau hebt, passend bij de kleur liaan, val je naar beneden.

Tijdens het spel draag je een biofeedbackband, die onder andere je hartslag meet gedurende de game. De adviseur kan op de laptop meekijken en kan in de gaten houden wat de hartslag en ademhaling is. De theorie hierachter is dat mensen voortdurend bezig zijn zich aan te passen aan de eisen die de omgeving stelt. Soms moeten we ineens extra alert zijn en op een ander moment zak je weer even in ontspanning. Stressreacties zijn dus te meten door het volgen van de hartslag. En dat is precies waar het in de game om draait.

Inzet Virtual Reality mindset training

Bij TIGRA Leeuwarden zetten wij de VR-game in als onderdeel van de Gedragsmatige fysieke training (GFT). Ook is het mogelijk om de VR-sessies als gerichte behandeling te krijgen. Dan kan je je stressmindset ook preventief trainen om stress de baas te blijven!

Als ondersteuning op de module Virtual Reality mindset training ontvang je ook een e-learning. De e-learning gaat over de theorie achter de behandeling, dit helpt extra om je mindset over stress te veranderen. Deze module is alleen mogelijk bij een Gedragsmatige Fysieke Training (GFT). Vraag tijdens je intake gesprek naar de kosten en (vergoedings)mogelijkheden.

Voordelen van een Virtual Reality mindset training

Door het aanbieden van een Virtual Reality mindset training:

  • Leer je stress herkennen en het op een positieve manier te gebruiken.
  • Worden situaties uit het dagelijks leven gebruikt als leermomenten.
  • Ontvang je een gratis e-learning als verdieping op de behandeling.

 

Wil jij de uitdaging met jezelf aangaan in een VR training?
Neem contact op