Hartrevalidatie

Ook bij coronaire hartziekte of hartfalen kun je terecht bij TIGRA Leeuwarden. Onze begeleiding is gericht op het fysiek én mentaal revalideren bij hartklachten.

Effecten van hartrevalidatie 
Na een hartoperatie kan het spannend zijn om je dagelijkse leven weer op te pakken. Tijdens actieve momenten, maar bijvoorbeeld ook tijdens het wandelen of traplopen kun je je onzeker voelen over het effect op jouw hart. Het revalidatieprogramma bij TIGRA Leeuwarden zorgt ervoor dat je je weer zeker gaat voelen tijdens het bewegen.

Hartrevalidatie bevordert het herstel na een behandeling van een hartaandoening en zorgt voor minder kans op nieuwe aandoeningen.

Ontspannen en herstel na een hartoperatie
Het hebben van een coronaire hartziekte of hartfalen heeft veel impact op je mentale welzijn. De psychosomatisch fysiotherapeuten bij TIGRA Leeuwarden helpen je het vertrouwen in jezelf terug te krijgen en begeleiden je bij het aanleren van ontspanning en verwerkingsprocessen voor je lijf. Dit helpt je goed bij het herstel.

Fysiotherapie en vergoeding van hartrevalidatie 
Onze specialisten begeleiden je graag bij het herstel en het opbouwen van het terugkrijgen van het vertrouwen in je lichaam. Meedoen aan ons hartrevalidatie programma heeft een bewezen positief effect op je lichamelijke conditie en vermindert de kans op nieuwe hart- en vaatproblemen in de toekomst. Hartrevalidatie wordt, afhankelijk van je zorgverzekeraar, mogelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Informeer zelf en vooraf bij je zorgverzekeraar naar de eventuele voorwaarden en vergoedingen.

Wil je een afspraak maken voor hartrevalidatie in Leeuwarden?
Contact