Samenwerking

Bij TIGRA Leeuwarden werken we samen met diverse contacten, zoals huisartsen, specialisten, collega fysiotherapeuten, bedrijfsartsen, psychologen en diëtisten.

We hebben een vast samenwerkingsverband met:

ChronischZorgNet

TIGRA Leeuwarden is aangesloten bij ChronischZorgNet (eerder: ClaudicatioNet). ChronischZorgNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ChronischZorgNet heeft als doel om transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland te bieden.

Klik voor meer informatie over Claudicatio/etalagebenen. Wil je meer weten over ChronischZorgNet? Of vraag onze specialisten naar jouw mogelijkheden.

Friese Coöperatie Fysiotherapie

TIGRA Leeuwarden is aangesloten bij de Friese Coöperatie Fysiotherapie. De Friese Coöperatie Fysiotherapie komt voort uit de vereniging Pluspraktijken en bestaat sinds maart 2019. Samen met ruim 30 praktijkhouders, ruim 50 locaties in Friesland, bieden wij elke dag uitstekende zorg en stemmen dit zo goed mogelijk af met andere zorgaanbieders en belanghebbenden.

Ketenzorg Friesland COPD

TIGRA Leeuwarden is aangesloten bij Ketenzorg Friesland COPD. Binnen deze ketenzorg werken diverse specialismen samen om betere zorg te kunnen leveren. Er bestaan korte lijnen tussen aangesloten huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten. Als je COPD hebt, kun je bij ons terecht voor training onder begeleiding van een fysiotherapeut. Onze fysiotherapeuten Bryon Steeman en Marette van der Zwaag zijn bij Ketenzorg Friesland aangesloten.

Het doel van de behandeling is het verminderen van aanhoudende pijn en achteruitgang vertragen. Ook proberen we plotselinge verslechteringen te voorkomen en je inspanningsvermogen te verbeteren. Onder begeleiding helpen we je met bewegen. Ook kunnen we je ondersteuning bieden bij het stoppen met roken en verbeteren van je voedingspatroon. Bij de intake kijken we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is, daarna stellen we samen met jou een behandelplan op.

Maroesja Grabijn

In augustus 2018 zijn wij een samenwerking gestart met Maroesja Grabijn. Bij Maroesja ben je aan het juiste adres voor coaching, therapie, trainingen & lessen om meer bij jezelf te komen, zodat je je bewust wordt van je eigen kracht en het leven kunt leiden wat je echt wilt.

De individuele yoga, meditatielessen, Trauma Sensitieve Yoga en de SE traumatherapie kunnen een mooie aanvulling zijn op het aanbod van TIGRA Leeuwarden.

In Maroesja Grabijn hebben wij een samenwerkingspartner gevonden, die net als TIGRA Leeuwarden, betrokken is bij de cliënt en zich richt op de balans tussen het werken met je lichaam en hoe je in het leven staat.

MoleMann@work

MoleMann@work verzorgt voor TIGRA de psychische interventies bij re-integratietrajecten. MoleMann@work is gericht op het voorkomen en het beperken van ziekteverzuim door psychische klachten. De behandelaar van MoleMann zorg ervoor dat u zo snel mogelijk weer goed in uw vel zit en  kunt beginnen met re-integreren.

Bij MoleMann@work werken hoogopgeleide, klinisch geschoolde behandelaren. Zij leveren systeemtherapie (relatiegesprekken, gezinsgesprekken, of gesprekken met de werkgever), cognitieve gedragstherapie, EMDR en mindfulnesstraining.

Reducept (voorheen RelieVR)

Vanaf november 2018 biedt TIGRA Leeuwarden een nieuwe toepassing bij chronische pijnklachten: Reducept.

Deze Virtual Reality toepassing is mede ontwikkeld door GZ-psycholoog Louis Zantema (eerder werkzaam bij  het Medisch Centrum Leeuwarden) en Margryt Fennema, gezondheidswetenschapper.

TIGRA Leeuwarden neemt deel aan het vervolgonderzoek naar de effecten van deze toepassing op de vermindering van pijnklachten bij chronische pijn patiënten.

Heb je een vraag over onze samenwerkingsverbanden?
Contact opnemen