Medische Fitness

Bij TIGRA Leeuwarden kun je medische fitness volgen. Medische fitness is mogelijk als je bij TIGRA Leeuwarden of een andere fysiotherapeut in Leeuwarden of omstreken één of meerdere behandelingen fysiotherapie hebt gevolgd. Er zijn een aantal voorwaarden en mogelijkheden voor vergoeding. We informeren je graag hoe het werkt. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Vergoeding medische fitness?

Via de zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden kun je een vergoeding krijgen voor medische fitness, zie hieronder aan welke eisen je moet voldoen.

De vergoeding bij zorgverzekeraar De Friesland geldt alleen bij een AV standaard, AV standaard extra, AV Optimaal en AV Frieso compleet pakket. De vergoeding voor medische fitness is maximaal € 120 per traject van maximaal 6 maanden.

De eisen voor vergoeding bij medische fitness bij de Friesland Zorgverzekeraar zijn:

  • Het medisch fitness programma duurt zes maanden, je traint minimaal eenmaal per week.
  • Het medisch fitness programma mag al tijdens de afbouwfase van een reguliere behandeling bij de fysiotherapeut of oefentherapeut beginnen.
  • Is de reguliere behandeling of het programma bij de fysiotherapeut afgelopen of gestopt, dan moet het programma medische fitness binnen twee weken na de afronding bij de beweegcoach starten.

Wat is medische fitness?

Medische fitness is sporten en bewegen direct na of aan het einde van een behandeling/traject door een fysiotherapeut. Deze vorm van fitness wordt vaak ingezet om verder te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening. Je kunt op deze manier je fysieke vermogen verder optimaliseren.

Door dit samen te doen wordt de belastbaarheid van je lichaam op een verantwoorde manier verhoogd. Door verantwoord te bewegen bij TIGRA Leeuwarden zorg je ervoor dat je gewrichten en spieren optimaal blijven functioneren. Een fijne bijkomstigheid, je houd je conditie op peil.

De (medische) fitness trainingen vinden plaats in het gezondheidscentrum van TIGRA Leeuwarden aan de Eysingastraat 3.

Hoe werkt medische fitness?

Voordat je begint met medische fitness heb je een traject met een fysiotherapeut van TIGRA Leeuwarden of elders gevolgd. We bepalen samen met jou je trainingsdoelen en wanneer je komt trainen. In overleg met onze fysiotherapeut wordt een inschatting van je huidige lichamelijk functioneren bepaald. Indien je bij een andere fysiotherapeut onder behandeling bent geweest, bepalen wij dit zelf. Bij medische fitness train je tijdens een lesuur in groepsverband.

Onze trainingsmogelijkheden zijn er voor iedereen. De fitnessapparatuur in onze trainingszaal is daar op afgestemd. De apparatuur is nauwkeurig gekozen en eenvoudig toegankelijk. Uiteraard kun je ook na je medische fitness blijven sporten bij TIGRA Leeuwarden. We hebben kleine groepen, persoonlijke aandacht en begeleiding, iedereen kan zichzelf zijn. Kijk op deze website voor het trainingsrooster en de fitness tarieven.

Via deze link kun je zien dat TIGRA Leeuwarden is aangesloten bij zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden.

Bekijk hier de informatie over de vergoeding van medische fitness in 2023 op de website van zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden.

Aanmelden voor medische fitness
Contact
Aanmelden voor fitness
Contact