Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie?

De GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) heeft als doel om een positieve verandering in jouw leefstijl te bereiken. Je gaat samen met één van onze GLI coaches stapsgewijs met je leefpatroon en een duurzame verandering in je leefstijl aan de slag. De nadruk ligt op motivatie en gedrag, met als uiteindelijke doel gewichtsverlies en een gezonde en actieve leefstijl.

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Door samen met een groep van maximaal 12 personen en onze leefstijlcoach ervaringen te delen, doelen te stellen en kennis op te doen, kun jij je leefstijl en je gedrag aanpassen.

Het GLI programma bij TIGRA Leeuwarden valt onder het CooL programma. Het is geen dieet en bestaat uit een basis- en onderhoudsprogramma. Het programma bestaat uit een intakegesprek, individuele gesprekken, groepsbijeenkomsten en een eindgesprek, dit programma duurt in totaal 2 jaar.

Bij TIGRA Leeuwarden hebben we gecertificeerde Leefstijlcoaches die je begeleiden tijdens het GLI programma. Neem gerust contact op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Voor wie is het GLI programma?

Heb je een BMI boven de 30, of boven de 25 met risico op hart- en vaatproblemen en/of diabetes 2, dan kom je in aanmerking voor een GLI programma.

Als je de stap voor jezelf hebt gezet en je wilt in aanmerking komen voor het GLI programma, dan kun je bij je huisarts een verwijzing vragen voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie bij TIGRA Leeuwarden. Vraag je huisarts er naar en neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Website-flyer-GLI is digitaal te verkrijgen via de balie.
Gecombineerde-leefstijl-interventie-poster is digitaal te verkrijgen via de balie.

Het GLI programma

Het programma bestaat uit een basis- en onderhoudsprogramma die beide dezelfde opzet hebben: een intakegesprek (60 minuten), individuele gesprekken (30 minuten per gesprek), groepsbijeenkomsten (90 minuten per bijeenkomst) en een eindgesprek. In totaal duurt het GLI programma 2 jaar.  De groepsbijeenkomsten vinden plaats in de middag of de avond.

Het basisprogramma |  dit is bedoeld om patronen te ontdekken, nieuw gedrag aan te leren en nieuwe kennis op te doen. Je werkt in groepssessies, dit duurt in totaal 8 maanden:
Sessie 1: Kleine aanpassingen, groot effect
Sessie 2: Kom in beweging
Sessie 3: Lekker eten geeft structuur
Sessie 4: Slapen & ontspanning
Sessie 5: Gezond leven is plannen
Sessie 6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?
Sessie 7: Hoe gezond is jouw weekend?
Sessie 8: Hoe blijf ik in beweging?


Het onderhoudsprogramma |
Tijdens het onderhoudsprogramma werk je er aan om deze gewoonten vast te blijven houden, een stok achter de deur te hebben en te verdiepen waar nodig. Dit onderdeel duurt in totaal 16 maanden:
Sessie 1: Wat is je doel?
Sessie 2: Beweging, waar zit je kans?
Sessie 3: Voeding
Sessie 4: Je energiehuishouding
Sessie 5: Time management
Sessie 6: Succesvolle verandering
Sessie 7: Informatie overload
Sessie 8: Op eigen voet verder

Vergoeding GLI programma Leeuwarden

Bij TIGRA Leeuwarden volg je het GLI programma COOL. Bij de meeste zorgverzekeraar worden de kosten voor dit programma 100% vergoed en kost het je geen eigen risico. Zorgverzekeraar vergoed alle kosten voor GLI COOL, behalve als je naast GLI gaat sporten of fysiotherapie gaat doen. Kosten voor het sporten moet je zelf betalen. De kosten voor fysiotherapie worden mogelijk via je aanvullende verzekering. Je kunt dit het beste vooraf bij je zorgverzekeraar controleren.

Als je een BMI boven de 25 hebt en je gaat afvallen, dan verminder je de kans op gezondheidsproblemen. Het GLI programma COOL helpt je hierbij. Zet de stap en neem contact op voor een intake gesprek.

 

Sporten tijdens en na GLI?

Het GLI programma is met name gericht op het motiveren tot beweging. Er zijn veel mogelijkheden om te sporten bij TIGRA Leeuwarden. Kijk op de website voor meer informatie via www.tigra-leeuwarden.nl/leefstijl-training/informatie/trainingrooster-tigra-leeuwarden/ en meld je aan.

Het Fitness-abonnement en sportkleding maakt geen deel uit van de vergoeding voor GLI.

Wil je meer informatie of aanmelden voor GLI?
Contact opnemen