Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie?

De GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) heeft als doel om een positieve verandering in jouw leefstijl te bereiken. Je gaat samen met één van onze GLI coaches stapsgewijs met je leefpatroon en een duurzame verandering in je leefstijl aan de slag. De nadruk ligt op motivatie en gedrag, met als uiteindelijke doel gewichtsverlies en een gezonde en actieve leefstijl.

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Door samen met een groep van maximaal 12 personen en onze leefstijlcoach ervaringen te delen, doelen te stellen en kennis op te doen, kun jij je leefstijl en je gedrag aanpassen.

Het GLI programma bij TIGRA Leeuwarden valt onder het CooL programma. Het is geen dieet en bestaat uit een basis- en onderhoudsprogramma. Het programma bestaat uit een intakegesprek, individuele gesprekken, groepsbijeenkomsten en een eindgesprek, dit programma duurt in totaal 2 jaar.

Bij TIGRA Leeuwarden hebben we gecertificeerde Leefstijlcoaches die je begeleiden tijdens het GLI programma. Neem gerust contact op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Voor wie is het GLI programma?

Heb je een BMI boven de 30, of boven de 25 met risico op hart- en vaatproblemen en/of diabetes 2, dan kom je in aanmerking voor een GLI programma.

Als je de stap voor jezelf hebt gezet en je wilt in aanmerking komen voor het GLI programma, dan kun je bij je huisarts een verwijzing vragen voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie bij TIGRA Leeuwarden. Vraag je huisarts er naar en neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Het GLI programma

Het programma bestaat uit een basis- en onderhoudsprogramma die beide dezelfde opzet hebben: een intakegesprek (60 minuten), individuele gesprekken (30 minuten per gesprek), groepsbijeenkomsten (90 minuten per bijeenkomst) en een eindgesprek. In totaal duurt het GLI programma 2 jaar.  De groepsbijeenkomsten vinden plaats in de middag of de avond.

Het basisprogramma |  dit is bedoeld om patronen te ontdekken, nieuw gedrag aan te leren en nieuwe kennis op te doen. Je werkt in groepssessies, dit duurt in totaal 8 maanden:
Sessie 1: Kleine aanpassingen, groot effect
Sessie 2: Kom in beweging
Sessie 3: Lekker eten geeft structuur
Sessie 4: Slapen & ontspanning
Sessie 5: Gezond leven is plannen
Sessie 6: Hoe maak ik mijn acties tot een succes?
Sessie 7: Hoe gezond is jouw weekend?
Sessie 8: Hoe blijf ik in beweging?


Het onderhoudsprogramma |
Tijdens het onderhoudsprogramma werk je er aan om deze gewoonten vast te blijven houden, een stok achter de deur te hebben en te verdiepen waar nodig. Dit onderdeel duurt in totaal 16 maanden:
Sessie 1: Wat is je doel?
Sessie 2: Beweging, waar zit je kans?
Sessie 3: Voeding
Sessie 4: Je energiehuishouding
Sessie 5: Time management
Sessie 6: Succesvolle verandering
Sessie 7: Informatie overload
Sessie 8: Op eigen voet verder

Nieuwsgierig geworden naar GLI Cool? Bekijk de onderstaande video.

Vergoeding GLI programma Leeuwarden

Bij TIGRA Leeuwarden volg je het GLI programma COOL. Bij de meeste zorgverzekeraars worden de kosten voor GLI 100% vergoed en kost het je geen eigen risico.

  • Als je naast de GLI bij ons gaat sporten, dan ontvang je tijdens het traject 10% korting op je sport abonnement. Vraag je GLI coach naar de mogelijkheden.
  • Plan je naast je GLI traject ook een behandeling bij één van onze fysiotherapeuten? De kosten voor fysiotherapie worden mogelijk via je aanvullende verzekering vergoed. Je kunt dit het beste vooraf bij je zorgverzekeraar controleren.
TIGRA Leeuwarden is een gezondheidscentrum waar je alles onder 1 dak vindt; Fysiotherapie, leefstijl & training, maar ook als het gaat over gezondheid op de werkvloer staan onze specialisten voor jou klaar. Deze disciplines werken onderling veel samen. We hebben hierdoor de mogelijkheid dat je tijdens je GLI traject kunt worden doorverwezen als er extra aandacht nodig is op een bepaald onderdeel in je leefstijl. Een onderdeel wat je tijdens het GLI traject met je GLI coach ontdekt, zoals
  • Voeding; Bijvoorbeeld emotie-eten. Onze collega Alien is hierin gespecialiseerd.
  • Beweging;  Fysiotherapie kan verlichting geven bij bewegingsklachten, psychosomatische fysiotherapie helpt bij pijn, angst of grenzen bij bewegen. Daarnaast geven we ook gerichte training, zoals personal training en smallgroup training. In dit laatste geval wordt de trainingszaal voor een specifieke trainingsgroep vrijgehouden.
  • Stress: Yoga werkt ontspannend bij stress, de behandeling ReAttach en/of psychosomatische fysiotherapie of Kana/Virtual Reality kan je ook verder helpen om beter te kunnen ontspannen. Je GLI coach begeleid je hier uiteraard in.
  • Slaap: Onze slaaptherapeut Era Pirenne geeft je deskundig advies.

Als je een BMI boven de 25 hebt en je gaat afvallen, dan verminder je de kans op gezondheidsproblemen. Het GLI programma COOL helpt je hierbij. Zet de stap en neem contact op voor een intake gesprek. Klik onderaan deze pagina op de link om op een eenvoudige manier contact met ons op te kunnen nemen.

 

Sporten tijdens en na GLI?

Het GLI programma is ook gericht op het motiveren tot beweging. Er zijn veel mogelijkheden om te sporten bij TIGRA Leeuwarden. Kijk op de website voor meer informatie via Trainingsrooster TIGRA Leeuwarden 2024 – TIGRA Leeuwarden (tigra-leeuwarden.nl) en meld je aan.

Het Fitness-abonnement en je sportkleding maken geen deel uit van de vergoeding voor GLI. In verband met je GLI traject ontvang je gedurende het traject 10% korting op je sport abonnement bij TIGRA Leeuwarden. Je betaalt dan 2 jaar lang niet € 38 per maand, maar € 34,20. Profiteer en word sportief lid bij TIGRA Leeuwarden.

Wil je meer informatie of aanmelden voor GLI?
Contact opnemen