Gezond afvallen

Kun je snel en veilig 5 kilo afvallen?

Snel veel gewicht verliezen met shakes, supplementen of het schrappen van koolhydraten, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En dat is het meestal ook. Zeer strenge diëten verhogen de kans op bepaalde gezondheidsproblemen zoals spierverlies, voedingstekorten en een daling van je stofwisseling. Maar hoe kun je dan wel op een gezonde manier gewicht verliezen?

Als je gezond wilt afvallen, dan is het verliezen van 0,45-0,9 kg per week een gezond en veilig tempo. Bij TIGRA Leeuwarden kun je een traject volgen waarbij je op een gezonde manier bezig gaat met afvallen. Je start met een voedingsadvies waarbij je vaak in de eerste week meer dan 0,9 kg kunt afvallen. Dat gewicht noemen we “watergewicht”. Dit leggen we graag aan je uit. Als je minder calorieën verbruikt dan je lichaam verbrandt, begint je lichaam de energievoorraden/glycogeen aan te spreken. Het glycogeen zit in je lever en in de spieren en is gebonden aan water, dus als je glycogeen verbrandt als brandstof, laat het lichaam ook het water los. Na dit vochtverlies gaat je gewichtsverlies stabiliseren op 0,45-0,9 kg per week.

Ben je er klaar mee om maar van alles te proberen om af te vallen, maar niks lukt voor de lange termijn? Tijdens een intake vertel ik je graag wat we voor je kunnen betekenen bij TIGRA Leeuwarden.

Wat houdt het Gezond afvallen pakket in?

Je start met een uitgebreide meting* en je bepaalt jouw doel samen met onze leefstijlcoach Alien. Een gezonde leefstijl is goed voor iedereen! Alien is een ervaren voedingsdeskundige. We meten je glucosewaarde, cholesterol waarden, bloeddruk, buikomtrek, vetpercentage en spiermassa. Deze metingen worden gedaan om zo een goede startpositie te kunnen bepalen en te kunnen meten waar de verbeteringen zichtbaar zijn.

Het pakket Gezond afvallen bij TIGRA Leeuwarden bestaat uit 6 consulten en kost € 298, dit is inclusief de meting en een intake gesprek. De consulten voor het voedingsadvies worden door de meeste aanvullende zorgverzekeringen tot een maximum van € 250,- per jaar vergoed. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar voordat het intake gesprek plaatsvindt.

Vergoeding zorgverzekeraar gezond afvallen

Via de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland kun je kijken welke vergoeding voor jou van toepassing is. Geef dit door tijdens je intake. Zet de stap, wij hebben alle kennis in huis om jou goed te helpen.

Wil jij gezond afvallen in Leeuwarden?
Contact