Review Riette | TIGRA Leeuwarden

‘In 6 maanden ben ik meer dan gehalveerd qua gewicht en ben ik gezonder en fitter dan ooit’

Hoe kwam ik bij TIGRA Leeuwarden terecht?

Na alles te hebben geprobeerd om af te vallen, zonder succes, had ik besloten een maagverkleining te laten doen. Doordat mijn goedkeuring voor de operatie midden in de corona tijd viel zou het alleen wel even duren voor ik aan de beurt zou zijn. Vanuit het ziekenhuis kreeg ik de tip om alvast aan mijn conditie te werken, want hoe gezonder je de operatie ingaat, hoe beter dat is. Met mijn BMI van 55 was sporten geen pretje, en ik had sporten sowieso nooit bijzonder leuk gevonden. Het ziekenhuis had gezegd dat sporten bij een fysiotherapeut dan misschien wel een optie was, dus ik ben gaan googlen. TIGRA Leeuwarden zit dicht bij mijn werk dus ik besloot voor een intake bij TIGRA Leeuwarden te gaan.

In augustus 2021 ben ik begonnen met eerst een half uurtje per week en na een poosje met 2 x een half uur per week. Ook kreeg ik tips met betrekking tot mijn voeding. Na de operatie heb ik even niks gedaan en ben ik na een paar maanden eerst begonnen met personal training. Eerst met een uur per week en later met een half uur per week aangezien ik ook 2 x per week bij een fitnesscentrum groepslessen ben gaan volgen. Inmiddels ben ik meer dan gehalveerd qua gewicht en ben ik gezonder en fitter dan ooit.

Wat heeft personal training mij gebracht? En wat maakt PT bij TIGRA Leeuwarden speciaal?

Bovenal heb ik ervaren dat sporten leuk kan zijn, als het voldoende variatie heeft en je resultaten ziet en voelt. Bij PT word je aangemoedigd en successen worden gevierd. Bij de intake, toen mij werd verteld dat ik door de PT sporten leuk zou gaan vinden, schoot ik in de lach en zei: “Ik waardeer je enthousiasme, maar dat zie ik niet gebeuren.” Maar binnen een half jaar stond ik ’s ochtends al voor 8 uur aan gewichten te sjorren en aan mijn conditie te werken, met een lach op mijn gezicht, ook mèt mijn overgewicht.

Op de dag van de operatie hoorde ik de chirurg praten met de verpleging en hoorde haar zeggen dat de eerste van de dag (ik dus) ook de beste van de dag was, qua conditie en toestand van de lever, dat kwam mede door de PT.

Na de operatie wilde ik voorzichtig weer beginnen met sporten, weer met PT. Omdat ik dacht dat het niet uitmaakte van wie je PT krijgt, meldde ik me aan bij een fitnesscentrum bij mij in de buurt. Maar daar kreeg ik steeds hetzelfde programma en voelde ik niet dezelfde persoonlijke benadering die ik wel bij TIGRA Leeuwarden ervoer, dus vanaf september 2022 was ik weer terug bij Alien.

PT hielp me bij een ritme op te bouwen, door elke keer een afspraak te hebben moest ik wel gaan en op een gegeven moment pakte ik daar dan individuele fitness sessies bij. Dat vond ik wel saai, dus dat heb ik nu ingeruild voor groepslessen bij een sportschool in de buurt van mijn huis. Dit is een combinatie die heel goed voor me werkt.

Door de krachttraining die ik bij PT doe merk ik dat mijn losse vellen iets minder los worden, het zal niet helemaal weg gaan, om al het vel op te vullen met spier moet ik bodybuilder worden, dat hoeft nou ook weer niet. Maar met de verbetering ben ik al heel blij.

Ik ga nu kijken of ik het zonder PT kan doen en anders ben ik heel rap weer terug. Er zit wat mij betreft maar 1 nadeel aan PT en dat zijn de kosten, maar de baten zijn voor mij zo groot geweest dat die kosten geen probleem zijn.

Wat ik verder nog kwijt wil:

Alien is een trainer die mij kan motiveren om te bewegen en tips heeft voor voeding, spierherstel en opbouw en nog veel meer. Ze is iemand die zich zo veel als mogelijk aanpast naar mijn agenda en ze wist bij mij de juiste snaar te raken om de verandering van levensstijl blijvend te laten zijn. Wil jij je levensstijl aanpassen en ben je op zoek bent naar iemand die daarbij kan helpen? Misschien is zij ook de match voor jou!

Groet Riëtte

Wil jij ook gezond afvallen in combinatie met personal training?
Lees meer
Afspraak maken?
Contact