Review Tine | ReAttach TIGRA Leeuwarden

Als je open durft te staan voor je emoties zal dit ook een succes bij jou zijn

Hallo, graag vertel ik je mijn ervaring met ReAttach. Mijn klachten zijn burn-out en restklachten van corona (longcovid).

Na een verwijzing van mijn fysiotherapeut Aukje liep ik volledig blanco het kantoor van Sjoukje binnen. Ik dacht: ik zit het uit, we gaan vast iets doen wat bij mij waarschijnlijk toch weinig tot geen effect heeft. Ik verwacht i.i.g. geen wonderen.

Sjoukje was vanaf het begin een sprankelende, ontwapende en warme persoonlijkheid waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Doordat Sjoukje zichzelf was durfde ik het ook. Ze dacht dat ReAttach wat voor me was en ik liet het gedwee over me heen komen.

Tijdens die sessie kwam ik op een hele rustige plek in mijn hoofd, waar het al jaren stormde. Ik wist niet wat me overkwam. Ook kwamen er emoties los, wat ik fijn vond omdat ik dingen dan kan verwerken. Die middag na de sessie was ik zo helder dat ik in jaren niet geweest ben en die nacht heb ik de beste nacht in 2 jaar gemaakt. De dagen erna voelde het alsof mijn hoofd en lichaam 10 kilo lichter van zorgen en stress waren. Ik stond totaal perplex. Niks geen drugs/medicatie, yoga, massages, sport; dit was gewoon een kwartiertje ReAttach.

De paar sessies daarna was de aftermath niet zo heftig maar desondanks onmisbaar. Na elke sessie was ik rustig en kon ik helder nadenken. Ik herinner me een gesprek met een consulent die middag erna en ik stond versteld van hoe ik me toonde. Zo helder, zo rustig, zo mezelf. Elk weekend na een sessie voelde het alsof mijn lichaam jarenlange vastzittende stressblokken wegwerkte. En net zoals Johan Cruijff zei: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” Ik wist pas dat mijn lichaam en hoofd zo ramvol stress zaten toen het begon te ‘breken’ en daarna langzaamaan te verdwijnen.

Sjoukje deed in een kwartier iets waar ik normaliter minimaal een half jaar mee bezig ben om te verwerken (stress en/of negatieve ervaringen).

Als je open durft te staan voor je emoties (zowel blijdschap als verdriet) zal dit ook een succes bij jou zijn. Het is niet zweverig, het is wetenschappelijk bewezen dat het werkt. En het werkt als een tierelier, geloof me. Na 1 sessie voel je je duizend keer beter. Wees niet bang en vertrouw de behandelaar, ze weten wat ze doen.

Ik hoop dat iedereen die net als mij last had van ladingen lichamelijke en psychische stress door gebeurtenissen in zijn of haar leven dit een kans geeft. Ik begrijp het als je denkt het niet nodig te hebben, dat dacht ik ook, maar ik had dit achteraf meer nodig dan dat ik ooit had kunnen bedenken. Hiervoor ben ik Sjoukje (en Aukje!) erg dankbaar.

Groet Tine