Review Hendrik | CogniTrain TIGRA Leeuwarden

Ik vond dat ik nog niet genoeg stappen had gezet en ben daarom dit CogniTrain traject in gegaan.

Ik ben Hendrik Wedman en heb op 13 april 2022 een ongeval gehad op het werk, ben van een dak gevallen. Heb er o.a. 2 bloedinkjes in mijn hoofd aan over gehouden, heb dus NAH (Niet Aangeboren Herenletsel). Prikkelingen, coördinatie, emotie, korte termijn geheugen en vermoeidheid zijn onderwerpen die ik er aan over heb gehouden.

Na een half jaar revalidatie bij Revalidatie Friesland, ben ik verder gaan revalideren bij TIGRA Leeuwarden met het CogniTrain programma. Ik vond dat ik nog niet genoeg stappen had gezet en ben daarom dit traject in gegaan. Na de intake met Sjoukje, die heel goed uitlegde wat het programma inhield en luisterde naar wat ik graag wilde, ben ik begonnen met trainen.

Het is een programma waarin er hard gewerkt moet worden en soms vergelijk ik het met topsport, omdat het veel vraagt van je lichaam en je mind. Vaak kom je jezelf tegen, maar dan zijn er de medewerkers van TIGRA Leeuwarden, die je met raad en daad bij staan om toch door te gaan. Ze komen dan met oplossingen hoe je dingen anders kan doen, zodat je er minder last van kan hebben.

Iedere training wordt er gevraagd hoe het gaat en hoe je je voelt. Er is echt persoonlijke aandacht voor je. Je kunt alles kwijt wat je wilt. Naast het trainen heb ik een ReAttach serie gedaan.

Ik heb 4 maand getraind o.l.v. Sjoukje, Jonathan en Iris waarmee ik stappen heb gemaakt. Dusdanige stappen dat ik me nu kan concentreren op het zoeken naar nieuw werk. Het gezinsleven kan ik nu ook beter aan, dus kan weer meer vader zijn van 2 kinderen en partner zijn van een lieve vrouw.

In de moderne geneeskunde zijn ze nog niet overtuigt, dat dit trainingsprogramma van TIGRA Leeuwarden mensen kan helpen met beter worden. Maar ik heb zelf gemerkt dat door het trainen van je lichaam en hersenen je wel degelijk stappen kunt maken naar herstel. Helemaal de oude word je misschien niet, maar alles wat beter wordt, is meegenomen. Je wordt een 2.0 versie van jezelf zoals Sjoukje aangeeft.

Ik wil iedereen zeggen, heb je problemen, neem contact op met TIGRA Leeuwarden.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Wedman