Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen wij informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Prehabilitatie traject voor operatie

TIGRA Leeuwarden is één van de praktijken van FCF (Friese Coöperatie Fysiotherapie), die is aangesloten bij het ‘Prehabilitatie’ traject.

Binnen dit initiatief van de vier Friese ziekenhuizen en het FCF wordt intensief samengewerkt in de begeleiding en het ‘zo sterk, fit en gezond’ mogelijk maken van patiënten,die binnen circa 6 weken geopereerd gaan worden.

Wanneer je als client gedurende de wachttijd voor de operatie werkt aan gezonde voeding, fysieke fitheid, stopt met Roken en leert om stress te verlagen, dan vermindert de kans op grote complicaties met meer dan 40%. Een kans om te pakken!

Behoor jij tot deze doelgroep en wil je hier meer over weten, overleg met je specialist of neem contact met ons op.

Contact over prehabilitatie?
Contact

Bron: Prehabilitatie – (fcfysiotherapie.nl)

Prehabilitatie is een innovatieve benadering van de zorg voor patiënten die op korte termijn een operatie moeten ondergaan. Deze aanpak richt zich op het trainen van patiënten met een hoger risico op complicaties, zodat zij zo fit mogelijk de operatie ingaan. Gedurende vier tot vijf weken voorafgaand aan de operatie wordt er gewerkt aan verschillende aspecten zoals krachttraining, verbetering van de conditie, voeding en leefstijlveranderingen. Patiënten voelen zich fitter en meer betrokken bij hun eigen behandeling en herstel. Uit eerste onderzoeken blijkt dat deze patiënten tot 60% minder complicaties hebben, twee dagen korter in het ziekenhuis liggen en sneller herstellen na de ingreep.

Vanaf 2024 werken de vier Friese ziekenhuizen samen met meer dan 25 fysiotherapiepraktijken om prehabilitatie in de provincie Friesland uit te voeren. Er wordt gewerkt met een gestandaardiseerd protocol dat uniforme afspraken tussen de ziekenhuizen en de eerstelijnspraktijken garandeert. Zo weten patiënten en zorgverleners altijd waar ze aan toe zijn.

Contact met TIGRA Leeuwarden?

Wij informeren je graag.

Contact