Sjoukje van der Veen

Functie: Psychosomatisch fysiotherapeut
Email: info@tigra-leeuwarden.nl

Hallo, mijn naam is Sjoukje van der Veen en ik ben in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. Al vrij snel na mijn afstuderen ben ik in 2006 bij TIGRA Leeuwarden terecht gekomen en nog steeds zit ik hier enorm op m’n plek! In 2007 ben ik gestart met de Master Psychosomatische Fysiotherapie in Utrecht, in 2010 heb ik deze studie succesvol afgerond.

Ik werk voornamelijk met cliënten met psychosomatische klachten; klachten waarbij sprake is van fysiek disfunctioneren en waarbij het psychisch functioneren een rol speelt. In de behandeling van deze cliënten werk ik vaak samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld artsen, psychologen en haptotherapeuten en mijn directe collega’s bij TIGRA Leeuwarden.

Ik maak gebruik van verschillende behandelmethodes, oefeningen, technieken en apparatuur en vind het vooral erg belangrijk dat jij gaat snappen hoe je lijf en brein werkt en dat we iets vinden wat bij jou past om je beter te voelen. Een goede samenwerking, goede communicatie en humor zijn voor mij daarom belangrijke ingrediënten in een succesvolle behandeling.

Naast psychosomatisch fysiotherapeut ben ik ook stressjam en brainjamcoach en leer ik mensen hoe je van stress je superpower kunt maken en hoe je stress vóór je kunt laten werken in plaats van tegen je. In deze trajecten gaan we ook op zoek naar wat voor jou daarnaast de meest efficiënte manier is om te ontspannen.

Daarnaast ben ik de founder en ontwikkelaar van ons unieke CogniTRAIN programma, een effectieve behandeling voor mensen met cognitieve klachten door Niet – Aangeboren Hersenletsel zoals CVA/TIA, long-covid of bijvoorbeeld na een hersenschudding.

Ik hou zelf van ‘een beetje gas erop’ en mag dus vaak mijn eigen adviezen toepassen om in balans te blijven  Voor mij werkt het goed om naast mijn werk bij TIGRA Leeuwarden; thuis lekker te sporten, af en toe op een spijkermatje te liggen, lange wandeltochten te maken of een koude douche te nemen!

Tot ziens bij TIGRA Leeuwarden!

 

Wil je een afspraak maken voor fysiotherapie bij TIGRA Leeuwarden?