‘Zo leerde ik met pijn omgaan en rust in mij te krijgen’

Hallo, ik wil mij even voorstellen en jullie iets vertellen over mijn ervaring met Reducept bij TIGRA Leeuwarden.

Ik ben Christien 43 jaar, twee kinderen 3 en 7 jaar en woon samen met mijn vriend. In 2023, ongeveer september, ben ik gestart bij TIGRA in Leeuwarden. Ik kwam voor het eerst bij Era Pirenne. Ik ging mij voorstellen en deed mijn verhaal.
Lang geleden kreeg ik last van mijn spieren, ik had veel hoofdpijn. Ik had ook vaak migraine. Elke dag als ik van mijn werk afkwam was ik kapot. Ik kon gewoon ook niet meer, maar ik moest door, kinderen ophalen uit de kinderopvang, eten koken, douche,  kinderen in de douche en even zitten opruimen. Heel vaak lukte mij de afwas niet en dan liet ik het maar staan voor de volgende dag. Ik liep al jaren met pijn. Ik ging ook al jaren naar de fysiotherapeute, op een geven moment vroeg ik haar mag ik jou wat vragen en ze zij ja dat kan.
Ik kom hier al jaren en jij haalt altijd mijn drukpunten en knopen uit mij, zo voelde het ook. Maar wat mankeer ik, hoe kan het zo zijn dat ik niet herstel en elke keer weer die pijn voel. Ze zei, volgens mij heb jij fibromyalgie. Met deze vraag ben ik naar de huisarts gegaan, zo gezegd zo gedaan.
In het ziekenhuis heb ik mij laten testen op fibromyalgie en inderdaad ‘jij hebt fibromyalgie’, eindelijk een antwoord. Toen moest ik er nog aan wennen, hoe ga ik hier mee om. Ik heb lang geworsteld, omdat ik zo veel pijn had ben ik de ziektewet in gegaan. Van mijn werkgever kreeg ik een jaar de tijd om uit die sleur te komen. Ik dacht bij mij zelf, hoe kom ik hier ooit uit. Ik ben op Google gaan zoeken op fibromyalgie therapie en ik kwam op de website terecht van TIGRA in Leeuwarden. Eerst goed inlezen en dat beviel mij wel.
Ik had gebeld en het voelde gelijk goed
Na mijn intake gesprek met Era gingen we gelijk beginnen met de VR bril, dat ging wel goed, maar ik kreeg er wel nek pijn van. Nu eerst maar praten en in de toekomst nog maar eens proberen, daarna kreeg ik via de mail een soort van cursus Reducept. Daar stonden tekst filmpjes in, hoe je met de pijn om kan gaan en hoe je, je rust in je zelf kan brengen en hoe geef je grenzen aan.
Ik ging thuis aan de slag en begon te lezen en die filmpjes te bekijken. Ik kreeg ook opdrachten mee, maar het hoefde niet af. Als het lukt, was het mooi meegenomen. Maar lukte het niet, dan was het ook geen probleem. Bij TIGRA Leeuwarden zetten ze geen druk op je.
Zo leerde ik met pijn omgaan en rust in mij te krijgen en stapje voor stapje mijn huishouden weer te kunnen doen en het loslaten als het een dag niet lukte. En grenzen aangeven. Als het niet lukt, dan maar even stoppen met werken. En neem je rust, dat vond ik wel moeilijk in het begin, maar het lukt mij aardig. Met kinderen ben je 24/7 bezig en dan is er soms geen rust, ja als ze op bed liggen.
In maart 2024 was ik voor het laatst bij TIGRA in Leeuwarden. Ik heb een fijne tijd gehad en mijn doel is bereikt. Ik weet nu hoe ik met pijn om kan gaan. Mijn pijn is er nog wel, maar het is wel een stuk minder geworden en dragelijker.
Het is de moeite waard om naar TIGRA in Leeuwarden te gaan zeker een aanrader. Ik geef de tip door…