Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen wij informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Review CogniTrain traject bij Post Covid

In maart 2022 werd ik geveld door Covid.

Een lang verhaal van ziek-zijn en niet meer kunnen werken door overprikkeling en extreme vermoeidheid volgde. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen en werd er af en toe depressief van! Na een tip van een ergotherapeut kwam ik eind 2023 bij TIGRA Leeuwarden terecht. Hier had men een therapie ontwikkeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en dit leverde ook goede resultaten op bij mensen met long-Covid.

Omdat de overprikkeling bij mij erg hoog was, werd er eerst een traject gestart om dat te verbeteren. Toen kreeg ik opnieuw Corona en stopte ik een paar weken met de therapie, tot ik weer beter zou zijn. Tot mijn en ieders verbazing was de overprikkeling hierna voldoende afgenomen zodat ik met het traject van intensieve therapie kon starten.

Twee maal in de week reed ik (met grote moeite) naar Leeuwarden, waar ik eerst even moest bijkomen van het autorijden vóór ik kon beginnen met de warming up vóór de therapiesessie van een half uur. De enthousiaste therapeuten combineerden intensieve fysieke oefeningen met mentale uitdagingen. Na zo’n half uurtje intensieve therapie sleepte ik me de trap op naar de rustkamer om bij te komen…

Maar tot ieders grote vreugde hadden de oefeningen écht resultaat!
Eerst had ik nog een koptelefoon op omdat ik last had van de geluiden om mij heen, maar ook deze kon na verloop van tijd af. Drie maanden intensieve trainingen hebben mij zoveel meer kwaliteit van leven gebracht! Als ik moe ben, slaat de overprikkeling soms nog toe, maar doorgaans heb ik weer veel meer energie en heb ik geleerd hoe ik werk en rust op de juiste wijze moet doseren. Ik kan dankzij deze ‘cogni-train’ periode weer stukken beter functioneren! Met grote waardering en dank aan fysiotherapeuten Jonathan en Jilles voor hun geweldige en uitdagende begeleiding, Dank!!

Wietske Bosch

Meer weten over het CogniTrain traject?
CogniTrain
Weten wat CogniTrain voor jou kan betekenen?

Neem direct contact met ons op.

Contact