Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen wij informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Review CogniTrain traject na een infectie

Een jaar gelden stond mijn leven, na een infectie, letterlijk stil. Op mijn dieptepunt kon ik niet meer normaal uit mijn woorden komen, waren (zon)licht en geluid ondraaglijk, kon ik maximaal 2 minuten lopen en vergat ik alles. Alles wat vanzelfsprekend en automatisch gaat, lukte me niet meer. Na een aantal maanden naar verschillende artsen te zijn geweest, stuurde uiteindelijk een neuroloog mij door naar TIGRA Leeuwarden om het CogniTrain traject te doen.
Doordat mijn klachten nog te heftig waren, heb ik eerst ASITT therapie gevolgd bij Era. Na een tijdje was ik ‘klaar’ voor het CogniTrain traject. Ik heb hele goede begeleiding gehad van Else en Nadieh. Ik kan wel zeggen dat zij mij echt door het traject heen hebben gesleept. Naast fysiek trainen, hielpen ze mij ook wanneer het me mentaal te veel werd. Het is namelijk een intens traject en daarnaast heb ik veel angst gehad dat dit nooit meer goed zou komen.
Wanneer mensen in een rolstoel zitten, kun je meteen zien dat iemand ergens last van heeft. Met klachten vanuit het brein en zenuwstelsel kan dit niet, hierdoor voel je je erg vaak onbegrepen. Het heeft me dan ook erg geholpen om bij TIGRA Leeuwarden andere mensen te ontmoeten die tegen dezelfde dingen aanlopen. Een training bestaat uit Hiit, cognitieve training en vervolgens intensieve rust. Wat ik zo fijn vond, is dat het probleem wordt aangepakt door nieuwe hersenverbindingen te leggen in plaats van er mee te leren leven. Ik houd erg van gezelligheid, muziek, uitgaan, met mensen zijn en sporten. Lange tijd heb ik gedacht dat ik dit niet meer zou kunnen. Inmiddels kan ik zeggen dat ik echt veel stappen heb gemaakt. Zo ben ik onlangs naar Sardinië geweest, kan ik weer normaal naar de supermarkt en ben ik als toppunt zelfs al een aantal avonden opstap geweest. Ik ben er nog niet. Maar ik heb vertrouwen dat het uiteindelijk goed gaat komen. Else zegt altijd: “je wordt niet meer de oude maar een 2.0 versie van jezelf”. Lange tijd heb ik hier weerstand tegen gevoeld. Nu besef ik me dat die 2.0 versie inhoudt dat je alsnog volop van het leven kan genieten, maar wel met het goed luisteren naar jezelf en daarbij duidelijke grenzen blijft stellen. Naast dat het allerbelangrijkste is om hoop en vertrouwen in jezelf te houden, is goede begeleiding ook echt een must. Ik gun iedereen stappen in herstel en daarvoor zou ik zeker TIGRA Leeuwarden aanraden.

Geweldig dat jij deze mooie ervaring met onze lezers wilt delen!

Bedankt Janny

Meer weten over het CogniTrain traject?
CogniTrain
Weten wat CogniTrain voor jou kan betekenen?

Neem direct contact met ons op.

Contact