Op advies van mijn nefroloog heb ik me aangemeld voor het GLI-traject

Mijn ervaring met de GLI:

In april 2023 ben ik gestart met het traject. Dit na al de nodige pogingen om af te vallen, gezonder te eten en meer te bewegen. Mijn valkuil komt elke keer weer terug: het niet volhouden, mezelf de grond in praten en dan kom je weer in de vicieuze cirkel terecht en daar kwam ik zelf niet meer uit.

Op advies van mijn nefroloog heb ik me aangemeld voor het GLI-traject. Mijn verwachting was dat ik nu eindelijk voor mezelf de vicieuze cirkel kon doorbreken en aan de slag kan met betere en gezondere levensstijl.

Ik ben gestart met een 1 op 1 gesprek met Ytsje, hierin werden vragen gesteld en hebben we het over mijn doelen gehad. Toen ook de eerste metingen gedaan. Na een paar weken heb ik de groep ontmoet waarmee ik samen dit avontuur aan ga.

Wat me erg aanspreekt in het traject is dat er wordt gewerkt met kleine doelen, die doe je eerst een tijdje en als je je dit eigen hebt gemaakt pak je er een volgend stapje bij. Dit doe je in je eigen tempo, wanneer jij er klaar voor bent. In het begin vond ik dit een beetje spannend en twijfelde ik erg aan mezelf of ik het wel goed deed en of ik het wel snel genoeg deed.

Gelukkig kon ik zelf ook nog 1 op 1 momenten met Ytsje inplannen en daar heb ik gretig gebruik van gemaakt. Deze 1 op 1 momenten heb ik als waardevol ervaren, Ytsje kijkt echt naar wat ik op dat moment nodig heb. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en leer stapje voor stapje dat ik niet altijd zo streng voor mezelf moet zijn. Kleine stapjes zijn ook stapjes…

Ook al was ik in het begin wel wat sceptisch merk ik de laatste tijd toch dat enkele stapjes die ik heb gezet toch beklijven en dat ik aan mezelf merk dat ik lekkerder in mijn vel zit. Nee, ik ben nog niet de 30 kilo afgevallen die ik graag zou willen. Maar het begin is er.

Ik had zelf wel iets meer verwachtingen van het werken met de groep. Ik had er een voorstelling bij dat je veel contact met elkaar zou hebben, gesprekken met elkaar zou hebben van herkenning. Helaas kan ik dit niet goed vinden in de groep. Dus verwachting bijstellen en me focussen op mijn eigen traject.

Groet Sandra