“Elke dag een stapje vooruit”

Onlangs hebben we een prachtige review ontvangen bij TIGRA Leeuwarden. We zijn blij voor Anke Miedema en trots dat we er met de juiste behandeling voor kunnen zorgen dat Anke meer bewegingsvrijheid ervaart en haar dagelijkse ritme steeds verder kan oppakken. Daar doen we het voor! Lees je mee?

Een lange weg naar herstel

“In november 2020 kwam ik ten val tijdens een wandeling, waarschijnlijk ten gevolge van een TIA. Na onderzoek door de huisarts bleek ik een hersenschudding opgelopen te hebben. Helaas belandde ik na vijf dagen in het ziekenhuis, wederom doordat ik getroffen werd door een TIA.

Na een nacht observatie mocht ik weer naar huis met het voorschrift dat ik een aantal weken rust moest houden en daarna langzamerhand weer al mijn werkzaamheden en andere bezigheden op zou kunnen pakken. Echter bleek na een aantal weken voorgaande helemaal niet goed te gaan. Ik was snel overprikkeld (kon geen radio/tv/huishoudelijke geluiden verdragen), had last van lawaai en kon met name de normale geluiden binnen- en buitenhuis helemaal niet meer verdragen. Ik kon niet meer werken en moest overdag heel vaak rusten. Op advies van de huisarts ben ik toen aangemeld bij een revalidatiecentrum waar ik helaas lang moest wachten voordat ik terecht kon. In de tussentijd ben ik gaan trainen bij de fysiotherapeut, om zo toch wat meer balans in mijn lichaam en hoofd te gaan ervaren en fysiek weer meer aan zou kunnen. Ondertussen had onze zoon goede ervaringen met de therapie bij Tigra en waren we het erover eens dat dit mij mogelijk ook goed en zelf nog beter vooruit zou kunnen helpen.

Medio september 2021 ben ik daadwerkelijk gestart met de therapie bij Tigra. Bij Tigra bieden ze mij een niet aangeboren hersenletsel training aan, wat gebaseerd is op het CFX programma uit Utah (USA).

Door middel van het omhoog brengen van je hartslag, zorgt de behandeling van Tigra ervoor dat je bloed sneller door het lichaam wordt gepompt. Er ontstaan daardoor ‘openingen’ in je hersenen, waardoor je brein meer open staat. Na deze fysieke inspanning worden cognitieve opdrachten aangeboden en de hersenen zijn dan beter in staat om de cognitieve opdrachten uit te voeren en te vervullen. Door deze oefeningen maken je hersenen uiteindelijke nieuwe verbindingen aan, je hersenen zijn namelijk plastisch, helaas zat mijn brein al langere tijd vast en lukte het dus niet om zelfstandig nieuwe verbindingen aan te maken. Daarnaast hebben ze bij Tigra ontzettend veel oog voor het psychisch welzijn en de visuele ondersteuning, ze zorgen dat je door verwezen wordt naar andere hulpverleners, mocht dat nodig zijn.

Op dit moment ben ik ruim zes maanden aan het ‘trainen’ bij Tigra, onder leiding van Sjoukje en Jonathan. Ik besef me elke keer weer hoezeer ik het getroffen heb met deze vakkundige mensen, die in staat zijn om van elke training en oefening een feestje te maken! Elke dag merk ik dat ik een stapje vooruit ga, inmiddels train ik nog één keer in de week bij Tigra en lukt het mij om twee keer in de week 6,5 uur mijn werk uit te voeren. Daarnaast kan ik ook weer genieten van andere bezigheden in mijn privéleven, wat ik eerst absoluut niet meer kon verdragen.

Heb jij ook traumatisch hersenletsel na een hersenschudding of hersenkneuzing opgelopen? Of heb je door een niet-traumatisch hersenletsel, zoals een beroerte, zuurstofgebrek of een infectie in de hersenen nog geen effectieve behandelmethode gevonden? Wij kijken samen met jou naar jouw specifieke situatie.”

Wil je meer weten over het Cognitrain Traject bij TIGRA Leeuwarden of wil je bespreken welke behandelmethode het meest effectief is voor jouw chronische klacht? Bel 058 280 0777.