Marcel van den Hoeven

Functie: Adviseur Arbeid & Gezondheid
Email: m.van.den.hoeven@tigra.nl

Sinds 2005 ben ik werkzaam als vestigingsmanager en Arbeidsfysiotherapeut bij TIGRA Leeuwarden. Hiervoor was ik werkzaam als bedrijfsleider en Fysiotherapeut bij Paramedicum in Utrecht. Sinds 2010 ben ik geregistreerd Bedrijfsfysiotherapeut.

Mijn uitdaging binnen mijn werk als Fysiotherapeut en Bedrijfsfysiotherapeut is om zo dicht mogelijk achter de oorzaak van een gezondheidsprobleem te komen en deze bron aan te pakken in plaats van het symptoom te gaan bestrijden of behandelen. In een werksituatie komt dit neer op het beantwoorden van de vraag waarom de ene persoon wel lage rug-,nek- of schouderklachten heeft ontwikkeld en een collega die hetzelfde werk doet niet.

Als Adviseur Arbeid & Gezondheid houd ik me bezig met de invulling van het begrip Gezondheidsmanagement bij bedrijven. Zaken die hierbij aan de orde komen, zijn: arbeidsbelasting, verzuim, vitaliteit, werkvermogen, inzetbaarheid en tevredenheid van medewerkers.

Daarnaast geloof ik in “de kracht van het zelf doen”; het binnen je mogelijkheden je eigen verantwoording nemen voor je fitheid en gezondheid. Bij blessures of aandoeningen voor jezelf de vraag beantwoorden: “Waarom heb ik dit en waarom nu?” en vanuit het antwoord op deze vraag werken aan het verhelpen van het probleem en het voorkomen van herhaling in de toekomst. Mijn eigen belastbaarheid houd ik op peil door regelmatig hard te lopen en te ontspannen aan de waterkant.

Als vestigingsmanager streef ik naar een praktijk waar fysiotherapie en begeleiding wordt gegeven volgens bewezen effectieve methoden en op een zo goed mogelijk wetenschappelijk onderbouwde wijze. Hierbij is het streven om de verwachtingen van onze klanten of patiënten te overtreffen. Daarnaast werken we binnen een team waarin medewerkers elkaar aanvullen wat betreft kennis en aanpak en waarbij iedere therapeut en begeleider zich bewust is van zijn eigen kwaliteiten en beperkingen.

Groet, Marcel

Wil je een afspraak maken voor Arbeid & Gezondheid bij TIGRA Leeuwarden?