Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen wij informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Review CogniTrain traject na een hersenschudding

Een paar jaar terug had ik (als fysiotherapeut) een mevrouw onder behandeling die mij vertelde over een langdurig traject na het oplopen van een hersenschudding. Ik was daarvan onder de indruk en blij voor haar dat ze inmiddels weer haar sportieve zelf kon zijn. Toen ik in een soort gelijke situatie terecht kwam, werd mij vooral aanbevolen om zelf rustig activiteiten op te bouwen en af te wachten.

Toen ik na meer dan een half jaar “wachten” nog steeds heel beperkt hersteld was, had ik contact opgenomen met die mevrouw voor advies. Zij beviel me aan om zeker niet te wachten maar juist actief bezig te zijn met mijn herstel met de CogniTrain methode. Ze vertelde over hoe TIGRA Leeuwarden haar hierin had ondersteund.

Ik had heel erg het gevoel dat ik echt iets wilde doen wat mijn herstel zou kunnen helpen versnellen. Het was voor mij heel lastig om aan te voelen wat nou een juiste trainingsprikkel was dus begeleiding in de opbouw van belasting leek mij erg prettig. Ik kon al snel beginnen bij het traject bij TIGRA Leeuwarden, dat was erg fijn. Ik heb de trainingen als pittig ervaren. In het begin vond ik het erg spannend om de warming-up te doen, omdat inspanning mij de meeste klachten gaf. Iris en Jonathan luisterden naar mijn zorgen en lieten mij de inspanning rustig opbouwen.

Naast hoofdpijn zorgde inspanning ook voor een versterking van het mistige gevoel wat de CogniTrain oefeningen lastiger maakte. Gedurende het traject merkte ik dat de pijnklachten en mist minder toenamen door de warming-up en dat ik de warming-up steeds intensiever kon uitvoeren. Ik ben gewend om veel te sporten dus het was heel fijn om eindelijk weer een intensieve inspanning te kunnen doen. Daarnaast lukte het steeds beter om op een ontspannen manier de CogniTrain oefeningen te doen.

Ik merkte dat de in het begin lastige oefeningen steeds makkelijker gingen. Naast dat de CogniTrainingen mij hebben geholpen om mijn belastbaarheid te vergroten, vond ik het vooral heel erg fijn om met Iris en Jonathan te kunnen praten over mijn klachten. Ze hebben mij geholpen de klachten beter te begrijpen. Het is daarnaast gewoon heel fijn om je gehoord te voelen als je het mentaal en fysiek moeilijk hebt. Ik heb na het afsluiten van het traject ook meer vertrouwen gekregen in mezelf.

Ik kan beter aanvoelen wat de soort pijn is die ik mag voelen. Ik had niet verwacht dat ik binnen een traject van 3 maanden hersteld zou zijn en dit is ook niet gebeurd. Maar ik vind het heel waardevol dat ik nu weet hoe ik mezelf kan belasten om beter te worden. En ik ben ook erg blij dat ik merk dat ik steeds meer kan. Bij dit soort langdurige klachten is het denk ik vooral belangrijk om hoop te houden dat het weer goed komt.

Hoop houden is een stuk makkelijker wanneer je zelf verbetering voelt en mensen met know-how je gerust kunnen stellen dat het daadwerkelijk goed komt.

Meer weten over het CogniTrain traject?
CogniTrain
Weten wat CogniTrain voor jou kan betekenen?

Neem direct contact met ons op.

Contact