Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen wij informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing

Emotie eten, hoe ga je er mee om?

Emotioneel eten is gebaseerd op je emoties, niet op je natuurlijke, fysieke behoefte aan eten. Als je een emotionele eter bent, probeer je negatieve gevoelens te overtreffen of ermee om te gaan door impulsief te eten. Misschien ben je je daar op dat moment niet eens van bewust. Verschillende stressfactoren zoals conflicten in de familie of problemen op je werk kunnen hierbij een rol spelen. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van jouw eetpatroon om bepaalde emotionele triggers te herkennen en het probleem bij de oorzaak aan te pakken.

Laat het ons weten als je denkt dat jij misschien ook een emotionele eter bent. Het gaat er niet direct om of je nu wel of niet een emotionele eter bent, maar hoe je met je emoties om gaat. En vooral hoe je verandering kunt aanbrengen in je eetgedrag. Je hoeft inhoudelijk niet alles op tafel te leggen bij onze voedingscoach, je leert anders om te gaan met het gevoel dat een emotie teweeg brengt. Wil jij dat ook leren? Neem contact met ons op.

Wat is emotie eten?

Wanneer gevoelens letterlijk honger hebben, spreken we van emotioneel eten oftewel emotie-eten. In zo’n geval is het voor je lichaam niet zo gemakkelijk om weerstand te bieden, eten wordt ingezet als pleister op je ziel. Alien gaat samen met jou kijken waar deze drang naar een overdadige hoeveelheid zoete en zoute snacks vandaan komt – en hoe je die momenten kunt voorkomen.

Eten heeft een functie, naast dat het voedt en/of vult biedt een eetmoment vaak even ontspanning of rust. Wat je snoept of snaait is ook lekker, dus dat geeft een prettig gevoel….om daarna plaats te maken voor een schuldgevoel.

Kosten en vergoeding pakket Emotie eten

Het pakket Emotie eten bij TIGRA Leeuwarden bestaat uit 6 consulten en kost € 298, dit is inclusief het intake gesprek. De consulten voor het advies worden door de meeste aanvullende zorgverzekeringen tot een maximum van € 250,- per jaar vergoed. Je kunt dit  voordat het intake gesprek plaatsvindt nakijken op de website van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

Onze voedingscoach informeert je naast een pakket op maat ook over de mogelijke om te sporten bij TIGRA Leeuwarden.

Voorbeeld emotie eten

Misschien vraag je je af wat emotie eten nu eigenlijk betekent. We geven je graag een voorbeeld van een emotie eter.

“Na een lange werkdag heb je geen puf meer om te koken, dus trek je maar een zak M&M’s open. Even voelt dat goed, maar later op de avond leidt het tot zoveel schuldgevoel dat je denkt ‘Ik heb het nu toch al verpest, er kan ook nog wel een pak koekjes achteraan’. De volgende dag herhaalt zich dit, want ja als je slecht bezig bent, dan maakt dat beetje extra ook niet meer uit toch. Wil jij dit gevoel doorbreken?”  Neem contact met ons op en kom in contact met onze collega Alien.

Meer weten over emotie eten?
Contact