Review Tjibbe | CogniTrain TIGRA Leeuwarden

Ik moet zeggen dat het me erg goed is bevallen! Ik heb echt het gevoel dat ik scherper en steviger uit het programma ben gekomen.

Hoe ben je bij TIGRA Leeuwarden terechtgekomen Tjibbe?

Bij het doorlopen van een fitness traject, aansluitend op mijn revalidatie na mijn herseninfarct op 31 juli 2020, ben ik door Erik de Klein gewezen op de mogelijkheden van het Cognitrain traject bij TIGRA Leeuwarden.

Nieuwsgierig geworden door zijn enthousiaste aanbeveling heb ik het traject met behulp van Nadieh Kikstra tot volle tevredenheid doorlopen. Dank daarvoor!

Wat was je verwachting ten aanzien van het CogniTrain traject bij TIGRA Leeuwarden en wat heeft het jou opgeleverd?

Erik beschreef de mogelijkheden van het CogniTrain traject op uitvoerige en positieve wijze, dus mijn verwachtingen waren ‘open en nieuwsgierig’. Vooral als je je dan aansluitend wat gaat verdiepen in de wereld van cognitieve trainingsmogelijkheden bij een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), maakt dat wat mij betreft zeker erg nieuwsgierig!

Ik moet zeggen dat het me erg goed is bevallen! Ik heb echt het gevoel dat ik scherper en steviger uit het programma ben gekomen.

De combinatie van HIIT, gevolgd door ‘overprikkeling’ d.m.v. cognitief uitdagende puzzels heeft me zeker geholpen om zaken weer duidelijker en scherper te krijgen. Weliswaar ben ik mezelf wel tegengekomen bij terugkeer op de werkvloer, maar ik heb het vertrouwen en de ‘rust’ gekregen om ook daarmee verder te kunnen.

Wat zou je anderen willen meegeven die het CogniTrain traject ook overwegen?

Zelf ben ik erg van de ‘gadgets’ en het ‘meten is weten’, dus wat mij erg hielp is dat je je resultaten een-op-een terugkrijgt in diverse gezondheidsapps. Aanbevelenswaardig is wat mij betreft in dit verband ook de app ‘Welltory’ die vanuit andere (gezondheids)apps een bevestiging geeft van de wijze waarop je voortgang boekt tijdens het CogniTrain programma. Kortom: je voortgang in het traject is zeker ook te meten!

Tot slot over TIGRA in het algemeen:

Jullie hebben een prachtig team van gezondheidsprofessionals staan. Erg prettige en korte lijnen intern, hou dit vast!

De samenwerking tussen Erik, Nadieh en Era is me erg goed bevallen. Van Inzicht (Erik) via Inspanning (Nadieh) naar Rust (Era) 😉.

Kortom: TIGRA: een ‘Totaalpakket’ voor persoonlijke groei!👍 

Ik heb 4 maand getraind onder leiding van Sjoukje, Jonathan en Iris waarmee ik stappen heb gemaakt. Dusdanige stappen dat ik me nu kan concentreren op het zoeken naar nieuw werk. Het gezinsleven kan ik nu ook beter aan, dus kan weer meer vader zijn van 2 kinderen en partner zijn van een lieve vrouw.

In de moderne geneeskunde zijn ze nog niet overtuigt, dat dit trainingsprogramma van TIGRA Leeuwarden mensen kan helpen met beter worden. Maar ik heb zelf gemerkt dat door het trainen van je lichaam en hersenen je wel degelijk stappen kunt maken naar herstel. Helemaal de oude word je misschien niet, maar alles wat beter wordt, is meegenomen. Je wordt een 2.0 versie van jezelf zoals Sjoukje aangeeft.

Ik wil iedereen zeggen, heb je problemen, neem contact op met TIGRA Leeuwarden.

Met vriendelijke groet,

Hendrik Wedman