Medische Fitness

Bij TIGRA Leeuwarden kun je medische fitness volgen. Medische fitness is mogelijk als je bij TIGRA Leeuwarden of een andere fysiotherapeut in Leeuwarden of omstreken één of meerdere behandelingen fysiotherapie hebt gevolgd. Er zijn een aantal voorwaarden en mogelijkheden voor vergoeding. We informeren je graag hoe het werkt. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Vergoeding medische fitness?

Via de zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden kun je een vergoeding krijgen voor medische fitness, zie hieronder aan welke eisen je moet voldoen. De vergoeding bij zorgverzekeraar De Friesland geldt alleen bij een AV standaard, AV standaard extra, AV Optimaal en AV Frieso compleet pakket. De vergoeding voor medische fitness is maximaal € 120 per traject van maximaal 6 maanden.

De eisen voor vergoeding bij medische fitness bij de Friesland Zorgverzekeraar zijn:

  • Het medisch fitness programma duurt zes maanden, je traint minimaal eenmaal per week.
  • Het medisch fitness programma mag al tijdens de afbouwfase van een reguliere behandeling bij de fysiotherapeut of oefentherapeut beginnen.
  • Is de reguliere behandeling of het programma bij de fysiotherapeut afgelopen of gestopt, dan moet het programma medische fitness binnen twee weken na de afronding bij de beweegcoach starten.

De vergoedingen bij zorgverzekeraar De Friesland gelden alleen bij een AV standaard, AV standaard extra, AV Optimaal en AV Frieso compleet pakket. De vergoeding voor medische fitness is maximaal € 120 per traject van maximaal 6 maanden.

Wat is medische fitness?

Medische fitness is sporten en bewegen direct na behandeling door een fysiotherapeut. Deze vorm van fitness wordt vaak ingezet om verder te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening. Je kunt op deze manier je fysieke vermogen verder optimaliseren. Door dit samen te doen met één van onze beweegcoaches wordt de belastbaarheid van je lichaam op een verantwoorde manier verhoogd. Door verantwoord te bewegen met een beweegcoach bij TIGRA Leeuwarden zorg je ervoor dat je gewrichten en spieren optimaal blijven functioneren. Een fijne bijkomstigheid, je houd je conditie op peil.

Doordat de (medische) fitness trainingen in onze gezondheidspraktijk in Leeuwarden plaatsvinden, kan onze beweegcoach indien nodig nog zaken afstemmen met één van onze fysiotherapeuten. Deze optie is alleen mogelijk als je ook voor je fysiotherapie traject bij TIGRA Leeuwarden behandeld bent.

Hoe werkt medisch fitness?

Voordat je begint met medische fitness heb je een traject met een fysiotherapeut van TIGRA Leeuwarden of elders gevolgd. Eén van onze beweegcoaches bepaalt samen met jou je trainingsdoelen en wanneer je komt trainen. In overleg met onze fysiotherapeut wordt een inschatting van je huidige lichamelijk functioneren bepaald. Indien je bij een andere fysiotherapeut onder behandeling bent geweest, bepalen wij dit zelf. Bij medisch fitness train je tijdens een lesuur in groepsverband onder begeleiding van een deskundige beweegcoach.

Onze trainingsmogelijkheden zijn er voor iedereen. De fitnessapparatuur in onze trainingszaal is daar op afgestemd. De apparatuur is nauwkeurig gekozen en eenvoudig toegankelijk. Uiteraard kun je ook na je medische fitness blijven sporten bij TIGRA Leeuwarden. We hebben kleine groepen, persoonlijke aandacht en begeleiding en iedereen kan zichzelf zijn. Kijk op deze website voor het trainingsrooster en de fitnessmogelijkheden.

Via deze link kun je zien dat TIGRA Leeuwarden is aangesloten bij zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden.

Bekijk hier de informatie over de vergoeding van medische fitness in 2023 op de website van zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden.

Wil je je aanmelden voor medisch fitness?
Contact