Carpaal Tunnel Syndroom

Wat is Carpaal Tunnel Syndroom?

Het Carpaal Tunnel Syndroom is een aandoening waarbij de middelste handzenuw in de pols bekneld zit. De plaats van de beknelling is de zogenaamde carpale tunnel.

Carpaal Tunnel Syndrrom TIGRA

 

 

Symptomen

Symptomen van het Carpaal Tunnel Syndroom kunnen zijn:

  • Gevoelloosheid in vingers of hand
  • Tintelingen en pijn in de arm, hand en vingers, wat kan uitstralen naar arm, elle boog en schouder
  • Minder kracht in de hand
  • Slapende vingers of hand

’s Nachts kunnen de klachten erger worden.

Behandeling Carpaal Tunnel Syndroom bij TIGRA Leeuwarden

Carpaal Tunnel Syndroom is te behandelen met een zogeheten tractieapparaat. Wij werken met een Contex TE 10 tractieapparaat en voeren hier sinds 1998 succesvolle behandelingen mee uit.
Mensen die lijden aan CTS worden regelmatig doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een chirurgische ingreep. Behandeling met een Contex Tractieapparaat kan een Carpaal Tunnel Syndroom operatie voorkomen. Voor meer informatie over dit apparaat kijk je op  www.phystrac.com/

De behandeling bij CTS

De behandeling bestaat uit 6 tot 8 weken 2 maal per week fysiotherapie met behulp van een tractieapparaat. Naast deze behandeling krijg je advies en/of fysiotherapeutische oefeningen.

Na 4 tot 6 behandelingen moet verbetering voelbaar zijn. Je merkt dan een afname van tintelingen of pijn, verbetering in het gevoel of vermindering van het slapende gevoel. Indien dit effect optreed, kan de behandeling worden voortgezet.

Heb je het Carpaal Tunnel Syndroom?
Afspraak maken